Rebalancing in deze tijd

Welkom bij mijn eerste blog. Vanmorgen zat ik te bedenken: wat is een leuke eerste blog? Kopje biologische koffie erbij (met kaneel en kardemom echt heerlijk).

Muziekje op de achtergrond. Buiten mooi weer, mooie start om een soort van inspirerende opening voor mijn blog te creëren. Nou, ik kan je vertellen dat mijn ontspannen start al vrij snel een kramp werd. Muziek maar weer uit, de lekkere koffie werd lauwwarm (ik heb een hekel aan lauwwarme koffie) dus hop weer nieuwe gezet. Mijn brein op volle toeren: denk… denk …denk… denk…..ik kreeg er koude voeten van. Er ontstond door mijn mentale activiteit ongenoegen: geen plezier meer aan mijn eerste blog-bericht. Het voelde als moeten en weliswaar zo snel mogelijk en als het kan: nog sneller. Ach en mijn criticus kwam ook nog eens om de hoek kijken om mijn gedachten met kritiek te voorzien dus nog meer tumult in mijn hoofd. Kortom mijn mentale activiteit kreeg een verkrampend effect.

Ik heb mezelf moeten stoppen om weer vanuit ontspanning te bloggen. Even knuffelen met mijn kat Polle die geheel ontspannen op mijn vensterbank in de zon ligt.

Ik vond mijn eigen voorbeeld gelijk een fantastische start voor mijn eerste blog: van denken, in mijn hoofd zitten terug naar ontspanning. Ik kwam weer in een “yeah” stemming, want ik bedacht me spontaan, dat mijn docente Jeanine van Deursen ( mede- oprichtster van de Rebalancing opleiding) over dit onderwerp: in je hoofd zitten, een video heeft gemaakt.

Rebalancing in deze tijd: veel kijkplezier en een ontspannen dag vandaag.