Studio EsSense

Rebalancing

Rebalancing

Wat is Rebalancing®?

Rebalancing is een unieke en diepgaande vorm van lichaamswerk. Een methode om meer contact te maken met je lichaam en je gevoelsleven. Een uitnodiging om stil te staan bij jezelf om je binnenleven te belichten en te voelen. Rebalancing kan helpen om van een staat van denken naar een staat van voelen te gaan om balans te vinden tussen spanning en ontspanning. Balans is een mooi woord, waar veel mensen naar streven want disbalans kan soms zo uitputten. Een periode van spanning kan tot fysieke kramp leiden en “veel in je hoofd” zitten of je zorgen maken. Deze momenten vragen om aandacht voor jezelf. Stilstaan voordat je verder kunt. Een ruimte creëren waarin iedere ervaring aanwezig kan en mag zijn. Een ruimte die niet wordt opgeslokt door haast of gehaaste gevoelens, vermoeidheid, afleidingen of mentale activiteit.

Hoe werkt Rebalancing®?

Een eerste Rebalancingsessie begint met een oriënterend gesprek. In dit gesprek gaan we samen kijken naar je reden van komst, verwachtingen en  we bepalen het traject. Nadien starten we met een sessie waarin ik van diverse methoden gebruik maak :

  • zelfonderzoek,
  • ademhalingstechnieken,
  • meditatieve oefeningen,
  • aanraking/massagetechnieken,
  • bodyreading of
  • bodyscan.

Download hier het artikel uit de Happinez over Rebalancing

De twee laatstgenoemde technieken zijn bedoeld om je lichaam met aandacht te voelen.  Bovenstaande methoden behoren tot het vakgebied lichaamswerk/ Rebalancing. In het verleden zijn deze methoden van lichaamswerk tot stand gekomen, nadat diverse lichaamswerkers een unieke combinatie tot stand hadden gebracht onder de noemer van Rebalancing: het dienen van je balans. Voorbeelden van de verschillende stromingen van lichaamswerk zijn technieken vanuit: Rolfing, Dr. Milton Trager, Feldenkraismethode en bio-energetische methoden, die deel uitmaken van Rebalancing. Het kan zijn dat deze methoden je niet bekend zijn maar dat maakt voor je eigen ervaringen tijdens sessies geen verschil. Op de massagetafel maak ik gebruik van verschillende methodes van aanraken. Concrete voorbeelden van deze methodes zijn bijvoorbeeld: deepstrokes (diepe spier- en bindweefseltechniek) ontspannende wiegende beweging, zachte en subtiele technieken voor een verstillend effect en openende methoden van strekkingen en stretchen.

Voor wie is Rebalancing®?

Rebalancing is voor mensen die interesse hebben om met bewustwording bezig te zijn en die behoefte voelen om vanuit een gehaast leven op de rem te staan en op adem te komen. Dit om te voelen hoe het met je is en jezelf opnieuw bewust te ontmoeten. Het kan ook zijn, dat de wens om stil te staan voortkomt vanuit spanningen in je lijf of door stress en vermoeidheid. Tevens kunnen terugkerende levenssituaties een aanleiding zijn om een sessie te volgen. Rebalancing kan je helpen om meer in het nu te ontspannen en tot een dieper inzicht te komen.

Ik ben aangesloten bij het Platform Rebalancing® Nederland. Dit houdt in, dat ik me jaarlijks laat bijscholen middels Masterclasses. Ik vind dit een belangrijk aspect om mezelf bij te scholen voor mijn eigen groei en ontwikkeling van mijn vaardigheden als Rebalancer.

Tarieven

Rebalancing 85 euro
Traject van 5 Rebalancingsessies 415 euro
Traject van 10 Rebalancingsessies 835 euro

Mocht je vragen hebben over Rebalancing, dan kun je me gerust mailen: esther@studioessense.nl. We zouden een vrijblijvende eerste sessie kunnen afspreken, zodat je kunt ervaren of deze methode wat voor je is.