Samen-werken

Hé dag bloglezer,

yeah mijn website heeft een “nieuw jasje”. Ik ben hier heel blij mee. Ik ging samenwerken met “Denise”. Ik kende Denise al een tijdje omdat we beide in de zorg werken of beter gezegd: zij heeft in de zorg gewerkt maar ze stopte hier onlangs mee om haar passie te volgen: webdesign. We zaten destijds wel eens samen thee te drinken tijdens een pauze en we vertelde elkaar over onze toekomstdromen. Het waren altijd fijne gesprekken. De tijd verstreek en zij was inmiddels al gestopt  binnen de zorg en ik druk met ditjes en datjes. Onlangs kwam ik echter een website- probleem tegen en ik dacht terug aan Denise met haar passie voor webdesign. Ik appte haar of ze me kon helpen en ik kreeg gelijk een enthousiast appje terug. We besloten te gaan samenwerken aan een mooi doel; mooi nieuw groen jasje voor studio EsSense. Ik kan je haar zeker aanraden als het gaat om website opzetten of re-stylen. Enfin, vandaag zaten we in Wientjes Zwolle en onder het genot van thee hebben we de laatste puntjes op de I gezet. Oh, even terzijde: ik kan het niet laten want ik ben namelijk een short-message-fan, jij ook? Zij kreeg een erg leuk theezakje met tekst: LIFE IS ABOUT Moments, don’t wait for them, CREATE THEM. Oke, ik dwaal af, terug naar samenwerken aan een mooi doel. Dat is eigenlijk ook wat ik nastreef binnen mijn studio: een samenwerking aan een mooi doel. Of dit nou huidverbetering is, of meer ont-spanning in je lijf of op mentaal vlak of ook aan bewustwordingsprocessen. Alleen met mijn tools: producten van Primavera en mijn kennis, ervaring en know how kom ik een eind maar samen komen we verder.

Dan kom ik toch weer terug bij het theezakje:” life is about moments, don’t wait for them, Create them” . Het eerste deel is passief: wachten. Het laatste deel is actief: creëren. Stel je voelt spanning en je besluit een ontspanningsmassage te ondergaan en je wacht quasi op de ontspanningen. Ik ga aan de slag met mijn kennis en ervaring.  Dan kan het zelfs zijn dat juist je spanning zichtbaarder wordt of meer voelbaar.

Even een recent praktijkvoorbeeld: een dame van middelbare leeftijd komt voor ont-spannen. Ze gaat liggen en ik voel de spanning. Ik nodig uit om los te laten en ik houd haar linker been vast. Er ontstaat geen ontspanning in haar been. Het gewicht van haar been heb ik niet in mijn handen. Ik leg haar been neer en even later heb ik haar nek/ hoofd in mijn handen. Ik kan haar hoofd nauwelijks bewegen gezien de spanning. Ze moet er zelf even om lachen en zuchtend zegt ze: ik moet loslaten. Het issue “spanning” is duidelijk voelbaar aanwezig tijdens de ontspanningsmassage. We kunnen er niet omheen. Het is er. Ik als ontspanningsexpert kan dit ook niet weggummen, sterker nog: ik nodig het uit: om waar te zijn, want het is er toch al. Hier start dan de samenwerking. Ik kan er JA tegen zeggen en zelfs begroeten. Mijn uitnodiging is dan om niet van een issue af te willen maar er met nieuwsgierigheid en interesse naar te kijken. Als soort van zelfonderzoek om te zien wat je doet. Als je weet wat je doet, kun je doen wat je wilt, in bewust aanwezig zijn. Ontspannen in wat je voelt ook al is dit zelfs spanning en voelt dit laatstgenoemde ongemakkelijk. Door de spanning heen naar ontspanning. Een afkorting kan ik niet bedenken nog aanraden. Dan kom je namelijk al gauw in de tendens om te “wachten” op ontspanning of jezelf afleiden om het issue spanning niet te voelen of je verlangen naar  ontspanning aan een ander over te laten.

Ik verheug me op samenwerken. Oh, wat ik nog wou aanvullen met betrekking tot massage en ont-spanning oftewel onthaasting: er bestaat ook de mogelijkheid om een persoonlijk “pakketje” samen te stellen om ontspanning meer verdieping/ ruimte te geven in je dagelijks leven. Te denken valt aan: mindfulness oefeningen voor thuis, samen mediteren voordat de massage plaats vind, inzet van Primavera aroma spray ter ontspanning. Mail me gerust voor meer informatie: esther@studioessense.nl

Natural Face Lifting in deze tijd

He hoi lezer (-es),

Ik zou zeggen, pak er een kopje koffie bij of thee: want mijn thema is erg actueel. Ach en tijd nemen, ook al is het om mijn blog te lezen, tijd innemen is een goede keuze: een tip op de valreep 😉

Lees meer

Rebalancing in deze tijd

Welkom bij mijn eerste blog. Vanmorgen zat ik te bedenken: wat is een leuke eerste blog? Kopje biologische koffie erbij (met kaneel en kardemom echt heerlijk).

Lees meer

Massage: yoga-unwinding

Hallo bloglezer, mijn tweede blog, jippie. Met als thema: yoga- unwinding massage. Persoonlijk doe ik al een tijdje bijna dagelijks yoga oefeningen thuis. Ik merk dat dit mij erg goed doet.

Lees meer