Bio Beauty

Sinds 2008 werk ik met de weldadige producten van Primavera® die zijn gebaseerd op biologische geteelde, plantaardige ingrediënten en essentiële oliën. Puur natuur voor natuurlijke balans. Deze gecertificeerde huidverzorging bevat de vitaliteit en levenskracht van gecontroleerde biologische landbouw. Nog even leuk om te benoemen is dat Primavera al meer dan 25 jaar wereldwijd fairtrade handelsbetrekkingen met boeren aangaat die duurzame en milieuvriendelijke landbouw bedrijven. Zo groeit bijvoorbeeld op de steile hellingen in de Provence de wilde berglavendel, welke handmatig met een sikkel wordt geoogst. Een bijzondere kwaliteit. Een ander mooi voorbeeld is de roos: welke door meer dan 42 boeren exclusief voor Primavera wordt geoogst. De beste rozenolie en rozenwater komen uit de bloemen van de Damascener roos.

Natuurlijke producten

De recepten van primavera bestaan uit essentiële oliën, zaadoliën, basisoliën en planten en bloemenextracten. Deze worden volgens traditionele procedures ontwikkeld. Het resultaat zijn effectieve, natuurlijke producten met een heilzame werking voor je huid en een genot voor je zintuigen.

De Primavera-belofte met betrekking tot kwaliteit:

  • Natrue: is een onafhankelijk internationaal label voor natuurlijke en biologische huidverzorging. Belangrijke criteria zijn: natuurlijke ingrediënten en kwaliteit.
  • Alle natuurcosmetica-producten en oliën van Primavera zijn door Natrue gecertificeerd.
  • Het konijntje met de beschermende hand is het logo van het internationale verbond tegen het gebruik van dierproeven bij cosmeticaproducten. Primavera volgt deze richtlijnen voor het welzijn van dieren.
  • BIO: het predicaat “bio” geeft aan dat producten en recepten zijn gemaakt met grondstoffen uit gecontroleerde biologische teelt.

Essentiële oliën

Aromatherapie met essentiële oliën is meer dan 5000 jaar oud en is daarmee een van de oudste vormen van therapie met planten en bloemen om evenwicht te geven. Ik werk in Studio EsSense op het niveau van aromaverzorging. Hierin heb ik diverse mooie trainingen gevolgd om meer kennis te vergaren. De huidverzorgingsproducten zijn voorzien van 100% zuivere oliën, zodat ik je huid kan verwennen met een diepgaande cosmetica. Een krachtige wisselwerking tussen je huid en planten/ bloemen.